Wat te doen?

Wat te doen in Montenegro? Het is een vraag die werkelijk iedereen zich zal stellen welke van plan is om een reis naar dit land te ondernemen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig, namelijk “bijzonder veel”! Montenegro biedt haar bezoekers dan ook het beste van twee werelden. Enerzijds tref je er een prachtige natuur aan, maar daarnaast zijn er ook heel wat culturele bezienswaardigheden terug te vinden. Vraag jij je ook af wat je allemaal in Montenegro kan doen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daar op deze pagina een duidelijk antwoord op zal krijgen.

Interessante excursies in Montenegro

Wanneer je het aanbod met excursies in Montenegro onder de loep gaat nemen zal je kunnen vaststellen dat deze behoorlijk omvangrijk is. Heel wat excursies richten zich dan ook op verschillende, specifieke locaties. In het bijzonder naar de plaatsen Kotor en Budva worden menig aantal excursies georganiseerd. Wij zochten alvast enkele interessante excursies in Montenegro voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Excursies naar Kotor

In eerste instantie is het zo dat er heel wat verschillende excursies naar Kotor in Montenegro worden aangeboden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens een boottocht de oude stad van Perasten en Gospa od Škrpjela te ontdekken. Heb jij liever een combinatie van een hop-on hop-off sightseeing bus en wandeltocht? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Absoluut ook een zeer aan te raden excursie is deze waarbij je de ‘Blue Cave’ bezoekt middels een private rondvaart. De Baai van Kotor is werkelijk een adembenemend mooie omgeving om in te vertoeven. Het boeken van één of meerdere van de aangeboden excursies naar deze plaats is dan ook in de praktijk de moeite meer dan waard te noemen!

Excursies naar Budva

Het spreekt voor zich dat het niet alleen maar mogelijk is om een excursie naar Kotor en omgeving te ondernemen in Montenegro. Ook Budva staat er om bekend een zeer interessante plaats te zijn die uitnodigt om te ontdekken. Ook naar deze plaats worden heel wat leuke excursies aangeboden. Voor de meer avontuurlijke reiziger is het bovendien ook mogelijk om een keuze te maken uit verschillende activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld paddleboarden in Budva, maar behoort ook een stevige kajaktocht tot de mogelijkheden.

Excursies naar Podgorica

Heel wat mensen kiezen er tijdens hun vakantie in Montenegro ook voor om Podgorica en omgeving te gaan ontdekken. Ook deze regio heeft dan ook heel wat moois voor haar bezoekers in petto. Indien je geïnteresseerd bent in het boeken van een excursie naar Podgorica is het mogelijks interessant om rekening te houden met de volgende opties:

  • De Full-Day Montenegro Tour vnauit Podgorica;
  • De Ostrog-klooster & Niagara-waterval excursie;
  • De Podgorica Skadarmeer & wijnrondleiding;

Excursies naar Montenegro vanuit Dubrovnik

Heel wat mensen maken niet voor het eerst kennis met Montenegro tijdens  een vakantie in het land zelf. Voor heel wat reizigers is het namelijk zo dat ze er voor kiezen om te verblijven in buurland Kroatië om van daaruit verschillende excursies naar Montenegro te ondernemen. Is dat ook het plan dat jij in gedachten hebt? Dat is natuurlijk perfect mogelijk. Enkele mogelijks interessante excursies die je dan kan overwegen zijn de volgende:

  1. De Montenegro dagexcursie naar het Nationaal Park Lovcen;
  2. De Montenegro dagtocht Durmitor, Tara & Ostrogklooster;
  3. Boottocht Kotor en Perast in Montenegro vanuit Dubrovnik;

Door het boeken van één van deze excursies tijdens je vakantie in Kroatië kan je binnen één enkele reis kennismaken met twee van de mooiste landen die Europa te bieden heeft. Zeker doen dus!

Deelnemen aan welke activiteiten in Montenegro?

Ondanks het feit dat Montenegro slechts een land is welke beschikt over een bescheiden omvang moet het gezegd dat je er ongelofelijk veel kan doen. Uiteraard leent Montenegro zich in eerste instantie uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je in Montenegro verschillende watersporten kan beoefenen. Zowel paddleboarden als kajakken behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Ben jij iets minder sportief aangelegd, maar wel een echte levensgenieter? In dat geval kan een wijnproeverij bijwonen in Montenegro zeker en vast de moeite waard zijn!

Boek je activiteiten en excursies voor je vakantie!

Ben jij ook wel geïnteresseerd in één of misschien zelfs meerdere van de excursies en activiteiten in Montenegro op deze pagina? In dat geval kan het de moeite waard zijn om deze op voorhand te boeken. Dit kan onder meer gebeuren via de website Getyourguide. Door op voorhand jouw activiteiten en excursies in Montenegro te boeken hoef je, je hier tijdens je vakantie geen zorgen meer over te maken. Bovendien is het vaak mogelijk om je geboekte excursie tot 24 uur voor aanvang te annuleren!