Vliegtickets

De meeste mensen die er voor kiezen om naar Montenegro af te reizen kiezen er voor om daarvoor gebruik te maken van het vliegtuig. Vliegen naar Montenegro zorgt er dan ook voor dat je in minder dan drie uur voet kan zetten op Montenegrijnse grond. Ga je Montenegro bezoeken tijdens een vakantie in Kroatië of één van de andere omliggende landen? Heb je er bovendien voor gekozen om met de auto naar deze landen af te reizen? In dat geval heb je natuurlijk wel meteen eigen vervoer ter beschikking. Wil jij toch graag een vliegticket boeken naar Montenegro? Dan zal de informatie op deze pagina je daar beslist bij verder kunnen helpen!

Hoe vliegen naar Montenegro?

Vliegen naar Montenegro kan op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te vliegen op de internationale luchthaven van Podgorica. Deze luchthaven is gelegen op ongeveer 11 kilometer van de hoofdstad van het land. Deze luchthaven is meteen ook de thuishaven van de nationale luchtvaartmaatschappij van Montenegro. Er zijn op de luchthaven niet alleen drie VIP-lounges terug te vinden, maar ook een duty free shop evenals verschillende tabakswinkels.

Een tweede mogelijkheid om een vlucht naar Montenegro te boeken is naar de luchthaven van Tivat. Heel wat mensen die naar deze luchthaven vliegen doen dat omdat ze in de directe nabijheid ligt van enkele populaire (kust)plaatsen. Het gaat hierbij niet alleen om Kotor, maar ook om Budva. Ben je dus met andere woorden van plan om een vakantie in of nabij de Baai van Kotor door te brengen? Dan is vliegen naar Tivat Airport in Montenegro wellicht voor jou de beste keuze!

Een rechtstreekse vlucht boeken naar Montenegro

Het spreekt voor zich dat de meeste mensen er de voorkeur aan geven om rechtstreeks naar Montenegro te vliegen. Dat is zowel vanuit België als Nederland perfect mogelijk. Vanaf de luchthaven van Zaventem vliegen onder meer de volgende luchtvaartmaatschappijen naar Montenegro: 

  • TuiFly; 
  • Brussels Airlines:

Wil je liever een rechtstreekse vlucht naar Montenegro vanuit Nederland ondernemen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Vanaf bijvoorbeeld de luchthaven van Schiphol en / of Eindhoven is het bijvoorbeeld eveneens mogelijk om een vlucht met TuiFly Nederland te boeken. 

Hoe lang vliegen naar Montenegro?

Een vaak gestelde vraag onder reizigers die van plan zijn om naar Montenegro af te reizen heeft betrekking tot de vluchtduur. Hoe lang is het nu precies vliegen naar Montenegro? Zowel wanneer je vliegt op de luchthaven van Tivat als op deze van Podgorica kan je bij een rechtstreekse vlucht rekenen op een gemiddelde vluchtduur van ongeveer 2 uur en 40 minuten. Je moet er wel rekening mee houden dat niet alle vluchten naar Montenegro rechtstreekse vluchten zijn. Is er sprake van een tussenlanding? Dan spreekt het voor zich dat de totale vluchtduur al snel behoorlijk kan oplopen. Eventueel kan je er ook voor kiezen om vanuit België of Nederland naar Wenen in Oostenrijk te vliegen. Van hieruit kan je dan een rechtstreekse vlucht boeken naar Podgorica. Deze vlucht duur slechts 1 uur en 15 minuten. 

Hoe goedkope vliegtickets naar Montenegro boeken?

Wil jij graag met zekerheid goedkope vliegtickets naar Montenegro kunnen boeken? In dat geval zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden. Wij hebben deze tips hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet. 

  1. Probeer je vlucht naar Montenegro zo vroeg mogelijk te boeken. De eerste plaatsen kunnen doorgaans rekenen op een interessante vroegboekkorting waardoor je vlucht aanzienlijk goedkoper kan uitvallen. 
  2. Vergelijk goed het aanbod met vluchten naar Montenegro bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hou hierbij ook zeker rekening met mogelijke vluchten vanuit Nederland. Ook vliegen vanaf Eindhoven naar Montenegro kan bijvoorbeeld interessant zijn.
  3. Ben je erg laat met het boeken van je vliegtickets naar Montenegro? Wacht dan indien mogelijk nog net wat langer! De kans is namelijk groot dat de laatste beschikbare zitjes op het vliegtuig zullen worden aangeboden tegen een extra scherpe prijs. 

Let op, ben je van plan om in het hoogseizoen naar Montenegro te vliegen? In dat geval bestaat de kans dat er veel minder promoties zullen worden aangeboden. Dan is vooral zo snel mogelijk boeken doorgaans de beste keuze.

Vluchten naar Montenegro vergelijken

Wil jij graag met zekerheid kunnen genieten van de goedkoopste vluchten naar Montenegro? In dat geval heeft bovenstaand overzichtje met bespaartips reeds aangetoond dat het de moeite waard kan zijn om het aanbod met vluchten even van naderbij te gaan bekijken. Het vergelijken van de aangeboden vluchten naar Montenegro kan onder meer gebeuren door gebruik te maken van de onderstaande websites: 

  • Vliegtickets.be;
  • Connections.be;
  • Cheaptickets.be; 

Voer je een vergelijking uit van de verschillende vliegtickets naar Montenegro die op de markt worden aangeboden? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het vinden van het voordeligste vliegticket zonder meer kinderspel is!