Tivat

Naar Tivat wordt vaak verwezen als zijnde “het Monaco van Montenegro”. We vinden deze stad terug in het zuiden van Montenegro, meer bepaald in de zogenaamde baai van Kotor. Het betreft de jongste stad uit de regio welke op moment van schrijven zo’n 14.000 inwoners telt. Tivat is een bijzonder geliefde plaats bij toeristen. Dit is niet alleen het gevolg van het heerlijke klimaat waar je hier op kan rekenen. Ook de luxueuze aanblik van de haven van Tivat en haar monsterjachten is iets wat veel bezoekers wel weten te waarderen. In de zomermaanden vinden hier overigens heel wat festiviteiten plaats. Ook deze maken Tivat uiteraard alleen maar nog aantrekkelijker.

Een vlucht naar Tivat boeken

Tivat beschikt over een internationale luchthaven welke is gelegen op zo’n 4 kilometer van het centrum van Tivat. Dit is niet de enige internationale luchthaven waar het land over beschikt, in tegendeel. Ook Podgorica beschikt namelijk over diens eigen internationale vliegveld. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er vanuit België verschillende luchtvaartmaatschappijen (rechtstreeks) naar Tivat vliegen. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

 • TuiFly België;
 • Brussels Airlines;
 • Montenegro Airlines;

Ook vanuit Nederland is het mogelijk om een rechtstreekse vlucht te boeken naar Tivat. Ook dat kan met onder meer TuiFly Nederland. Er worden ook vluchten ingelast naar Tivat door Air Serbia, alleen is het zo dat deze vluchten in de praktijk veelal worden uitgevoerd met een tussenlanding.

Tivat en omgeving ontdekken met een huurauto

Wanneer je vliegt op de luchthaven van Tivat kan het altijd de moeite waard zijn om te overwegen om een auto te huren. Een huurauto boeken is onder meer mogelijk op de luchthaven van Tivat. Hier zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd. Het betreft hier onder meer:

 • Europcar;
 • Sixt;
 • Meridian Rentacar;
 • Avis;

De informatiedesks van deze autoverhuurbedrijven zijn terug te vinden in Terminal 1 van de luchthaven. Let wel, wil je er zeker van zijn dat je op Tivat Airport de door jou gewenste huurauto nog daadwerkelijk kan huren? In dat geval is het, zeker tijdens de vakantieperiode, de moeite meer dan waard om je huurauto op voorhand te reserveren.

Interessante bezienswaardigheden in Tivat en omgeving

Dat er voor Tivat werd gekozen als tweede plaats om een internationale luchthaven in het leven te roepen is niet zo verrassend te noemen. In het bijzonder de gunstige ligging van Tivat heeft er voor gezorgd dat dit een logische keuze was. Bovendien kan er zelfs vandaag de dag nog worden vastgesteld dat het toerisme in Tivat haar volle populariteit nog lang niet heeft bereikt, in tegendeel. De komst van Porto Montenegro moet in ieder geval een verdere, gestage groei weten te realiseren over de komende periode. De populariteit van Tivat zal dus zeker nog verder toenemen.

Tivat mag dan wel de jongste stad zijn welke is terug te vinden in de zogenaamde Baai van Kotor, toch zijn er hier heel wat bezienswaardige locaties terug te vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van de Renaissance Villa Bucca welke is gelegen in het centrum van de stad? Ook het prachtige bloemeneiland Ostrvo Cvijeca is bovendien een plaats welke je niet over het hoofd mag zien. Tel daar ook nog eens de talrijk aanwezige religieuze monumenten bij op en het mag duidelijk zijn dat zowel Pivat als haar omgeving als ongelofelijk bezienswaardig kunnen worden bestempeld.

Hoe verblijven in Tivat?

De aanwezigheid van de internationale luchthaven heeft er uiteraard voor gezorgd dat Tivat nog meer op de toeristische kaart is komen te staan. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat het aanbod met toeristische accommodaties hier door de jaren heen aanzienlijk is uitgebreid. Verblijven in Tivat en omgeving is dan ook op verschillende manieren mogelijk. Je kan dan ook steeds een keuze maken uit:

 1. Verschillende prachtige hotels met een uniek uitzicht;
 2. Heel wat uitstekend ingerichte appartementen;
 3. Vakantiehuizen en villa’s om in groep in te verblijven;

Het valt vooral op dat het aanbod met hotels hier een stuk beperkter is in vergelijking met het aanbod met appartementen. Dat is echt opvallend. Wel is het zo dat er verschillende aparthotels in deze regio zijn terug te vinden. Zo geniet je van de service van een hotel, maar dan wel gecombineerd met de privacy en de faciliteiten van een appartement. In ieder geval, enkele interessante hotels in Tivat die zeker het overwegen waard kunnen zijn, zijn alvast de volgende:

 • Villa Santorino;
 • Het Regent Porto Montenegro;
 • Aparthotel Villa Travertino;
 • Het Boutique Hotel La Roche;
 • The Chedi Lustica Bay;

Ben jij ook iemand die er eerder van houdt om echt te verblijven in een appartementencomplex? In dat geval zijn de mogelijkheden in Tivat en omgeving werkelijk eindeloos. Enkele accommodaties die op dit vlak zeker het overwegen waard kunnen zijn, zijn de volgende:

 • Apartments Viktoria;
 • City House Apartments;
 • Boka di Mare;
 • Rosic Apartments;
 • Tondo Appartementen;

Wil je eerder verblijven in een prachtig vakantiehuis of een riante vakantievilla? Ook in dat geval zijn er hiervoor in Tivat en omgeving meer dan voldoende mogelijkheden beschikbaar!

Ontdek de Baai van Kotor vanuit Tivat

Tivat staat er om bekend veruit de ideale locatie te zijn voor een bezoek aan de Baai van Kotor. Deze bekende baai begint dan ook letterlijk op een boogscheut van de landingsbaan van Tivat Airport. Wil je dus graag enkele van de mooiste plaatsen van het prachtige Montenegro ontdekken? Dan zal je kunnen vaststellen dat Tivat zich daar als geen ander voor leent!