Sveti Stefan

Sveti Stefan is een naam die misschien in eerste instantie niet zoveel zegt, maar wel zeer de moeite waard is om te ontdekken in Montenegro. Het betreft hier eigenlijk een klein vissersdorpje welke is gelegen op een eilandje net voor de kust van Montenegro. Het toerisme heeft deze plaats vrij vroeg in haar greep gekregen. Reeds in het jaar 1960 werd er dan ook voor gekozen om Sveti Stefan om te toveren tot een hotel resort. Vanaf het jaar 2009 is Sveti Stefan in handen van de gerenommeerde Aman hotel groep. Deze zou een lease-overeenkomst van 30 jaar voor het eiland hebben afgesloten.

Eerste kennismaking met Sveti Stefan

Sveti Stefan is gelegen op een afstand van zo’n 6 kilometer ten zuidoosten van de populaire plaats Budva. Het is ongetwijfeld ook mede dankzij deze ligging dat ze door de jaren heen toch heeft kunnen rekenen op een aanzienlijke populariteit. Het Aman resort waar tegenwoordig sprake van is omvat niet alleen het eiland Sveti Stefan op zich. Daarnaast behoort ook een deel van het vasteland toe bij de groep. Hier maakt overigens ook de Villa Milocer deel van uit. Op vandaag beschikt het resort over zo’n slordige 50 kamers, huisjes evenals suites. In het verleden viel ze reeds diverse malen in de prijzen. In het jaar 2010 ontving ze bijvoorbeeld nog de Jaar Award van de Gallivanter’s Guide.

Het eiland Sveti Stefan bezoeken

Vroeger was het mogelijk om het eiland Sveti Stefan te bezoeken mits het betalen van een kleine vergoeding. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Sinds de overname van het eiland door Aman zijn bezoekers dan ook verpicht om te stoppen bij het uitzichtpunt welke zich bevindt langs de hoofdweg. Dat hoeft overigens geen echt probleem te zijn, want het uitzicht op het eiland hier vandaan is echt prima. Vanuit de kust is het bovendien eveneens mogelijk om tot aan het begin van de landengte te gaan. Wil je graag een rondvaart boeken waarbij het eiland als één van de plaatsen wordt aangedaan? Dan is ook dat mogelijk. Dergelijke rondvaarten worden aangeboden vanuit Budva. Let wel, het spreekt voor zich dat ook deze boten op een bepaalde afstand van het eiland moeten blijven om de privacy van de gasten te kunnen waarborgen. 

Verblijven in het Sveti Stefan Hotel

Een verblijf boeken in het Aman Sveti Stefan Hotel brengt uiteraard een stevig prijskaartje met zich mee. Deze zal jammer genoeg niet voor alle reizigers even betaalbaar zijn, in tegendeel. Ben jij één van die reizigers die wel over de mogelijkheid beschikt om hier te verblijven? In dat geval kan je niet alleen rekenen op prachtige accommodaties, maar ook op uitmuntende faciliteiten. Zo beschikt het hotel over geweldige wellnessfaciliteiten en behoren ook zaken zoals yoga en pilates tot de mogelijkheden!

Verblijven in het Sveti Stefan Hotel is tot slot eveneens mogelijk op heel wat verschillende manieren. Zo kan je niet alleen verblijven in een standaard kamer, maar bijvoorbeeld ook in een suite of zelfs een speciale cottage. Voor welke van deze verschillende opties je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard geheel aan jou. Hoe het ook zij, een verblijf in het Sveti Stefan hotel is er ongetwijfeld één die je niet snel meer zal vergeten, in tegendeel!

Geniet van een heerlijke gastronomie, met uitzicht

Het spreekt voor zich dat je op het eiland Sveti Stefan steeds over de mogelijkheid beschikt om heerlijk te dineren. Niet alleen kan je in het plaatselijke restaurant genieten van tongstrelende maaltijden, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat je dit kan doen onder het genot van een werkelijk geweldig uitzicht. Er zijn maar weinig andere plaatsen in Europa terug te vinden waar je van een dergelijk prachtig uitzicht kan genieten tijdens het nuttigen van je maaltijd(en). Ook dit is dan ook zeker en vast een belangrijke troef waar je op kan rekenen bij een verblijf op het Sveti Stefan eiland.

Hoeveel kost een overnachting op Sveti Stefan in Montenegro?

Last but not least zijn er uiteraard de prijzen waar je rekening mee dient te houden voor een overnachting op het Sveti Stefan eiland. Deze prijs ligt op z’n zachtst gezegd erg hoog. De prijzen variëren dan ook van ongeveer 700 tot zomaar even 3.000 euro voor één nacht. Ondanks dit hoge prijskaartje moet het gezegd dat je er ongelofelijk veel voor in de plaats krijgt. Zo zijn er niet alleen de unieke accommodaties, maar ook de geweldige faciliteiten waar je gebruik van kan maken. Als klap op de vuurpijl is het bovendien ook nog eens zo dat je hier geniet van een ongelofelijke rust… uiteraard met een geweldig uitzicht op de Adriatische Zee en de omgeving.