Petrovac

Het waren de kronieken van de priester ‘Dukljanin’ welke voor het eerst melding maakten van de naam ‘Petrovac’. In eerste instantie had deze plaats dan ook de naam ‘Lastva’ gekregen. Het was pas vanaf de late achttiende evenals de vroege negentiende eeuw dat de plaats een echte nederzetting werd. De naam zou zijn afgeleid van twee kerkjes welke zijn gesticht ten tijde van de veertiende en vijftiende eeuw. Petrovac bevindt zich aan de kust waar ze is terug te vinden tussen Budva en Bar. Ze ligt op het punt waar de oude bergweg van de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica de kust bereikt.

Rustige badplaats

Eén van de belangrijkste redenen waarom Petrovac wordt geprezen in Montenegro is omwille van haar nog steeds vrij rustige karakter. Ondanks het feit dat deze badplaats in de buurt is gelegen van populaire locaties als bijvoorbeeld Budva en Sutomore is het hier nog steeds mogelijk om in alle rust te vertoeven. Het 600 meter lange zandstrand is dan ook een zeer uitnodigende plaats voor mensen die even gewoon lekker willen ontspannen. Dit zonder dat ze daarbij continue worden gestoord door luid klinkende muziek. Indien jij dus met andere woorden ook op zoek bent naar een fijne badplaats om in alle rust te kunnen vertoeven is Petrovac zeker en vast een optie die het overwegen waard is.

Een mondaine vakantiebestemming

In het verleden, meer bepaald in de periode tussen de Twee Wereldoorlogen in stond Petrovac bekend als een bijzonder populaire bestemming bij rijke mensen uit het voormalige Joegoslavië. Nadat enige tijd de populariteit van de plaats was afgenomen lijkt ze op hernieuwde interesse te kunnen rekenen. Ondanks het aantal toegenomen bezoekers, in het bijzonder mensen uit Montenegro zelf en Servië blijft ze toch sterk in de schaduw staan van het nabijgelegen Budva. Nogmaals, dat schept in de praktijk alleen maar perspectieven voor de echte rustzoeker.

De bezienswaardigheden van Petrovac in Montenegro

Mensen die houden van een gezonde dosis cultuur komen in Montenegro ongetwijfeld aan hun trekken. Dit gezegd zijnde is het zo dat er in Petrovac zelf eigenlijk vrij weinig echte bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Het oude, kleine kasteel dat hier is terug te vinden is inmiddels omgetoverd tot een heuse nachtclub. Dit mag dan het uitgaansleven van Petrovac een duwtje in de rug hebben gegeven, het spreekt voor zich dat het niet echt heeft bijgedragen aan het culturele aspect, in tegendeel. De twee kleine eilandjes Katič en Sveta Sveta Neđelja evenals het Kasteel Lastva zijn eigenlijk de belangrijkste, culturele hoogtepunten van deze plaats.

Verblijven in Petrovac

Wil jij graag kunnen rekenen op een rustige uitvalsbasis tijdens je vakantie in Montenegro? In dat geval is het altijd een goed idee om te kijken in de richting van de plaats Petrovac. Ondanks het feit dat de toeristische infrastructuur hier net wat minder uitgebreid is dan in met name Budva het geval is moet het gezegd dat je ook hier heel wat verschillende accommodaties aan kan  treffen. Zo kan je hier zowel verblijven in leuke hotels als in appartementen die zijn voorzien van alle comfort.

Verblijven in een hotel in Petrovac

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je een keuze kan maken uit heel wat verschillende hotels in Petrovac. Er zijn verschillende hotels terug te vinden die perfect al jouw vooropgestelde verwachtingen zullen weten in te lossen. Wat betekent dit concreet? Zeer eenvoudig. Je kan in Petrovac immers een keuze maken tussen enerzijds een eenvoudig, maar scherp geprijsd hotel en anderzijds een echt luxueus, maar wat duurder hotel. Enkele voorbeelden van hotels die je in Petrovac kan overwegen zijn:

 • Hotel Riva;
 • Amfora;
 • De Corso Levante Luxury Suites;
 • Hotel Del Mar;
 • Monte Casa Spa & Wellness;

Uiteraard zijn er nog meer hotels in Petrovac in Montenegro terug te vinden, maar de bovenstaande kunnen allen rekenen op een uitstekende beoordeling van gasten die er reeds hebben verbleven. Ondanks het feit dat het aanbod met hotels in Petrovac relatief beperkt is, is ze dus wel voldoende veelzijdig om iedereen precies datgene te bieden waar hij of zij naar op zoek is.

Verblijven in een appartement in Petrovac

Een beetje typerend voor Montenegro in haar geheel als land is dat de toeristische infrastructuur er hoofdzakelijk bestaat uit appartementen en dus niet zozeer uit hotels. Dat geldt eveneens voor Petrovac. Verspreid over deze plaats zijn dan ook menig aantal appartementen terug te vinden die gehuurd kunnen worden door toeristen. Het gaat hierbij onder meer om de appartementen die hieronder zijn terug te vinden:

 • De Lux Apartments;
 • Apartments Kovačević;
 • Apartments Monte Re;
 • Het Blue Mare Apartment;
 • Apartamenti Enjoy;
 • Apartment Dolce;

Ook voor de appartementen die zijn terug te vinden in Petrovac geldt dat ze tegemoet weten te komen aan ieders wensen. Of je nu met andere woorden graag een zeer luxueus appartementen wil huren of je eerder wil kijken in de richting van een voordelige accommodatie, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.