Budva

Sinds jaar en dag is Budva één van de bekendste plaatsen in Montenegro. Dit heeft alles te maken met het feit dat een groot deel van de vakantie-accommodaties in het land daar zijn gelegen. Ook de aangrenzende badplaatsen van Budva beschikken over een aanzienlijke populariteit. Door een vakantie naar Budva te boeken kan je rekenen op heel wat interessante voordelen. Niet alleen kan je hier tijdens de zomermaanden genieten van een fantastische zonvakantie, daarnaast is ook cultuur hier in overvloed aanwezig. Tel daar ook nog de vele niet te versmaden restaurantjes bij op en je weet waarom Budva zeker niet op je verlanglijstje mag ontbreken.

Budva aan de populaire Budva Rivièra

De plaats Budva is gelegen in het noordwesten van Montenegro. Ze grenst aan de Adriatische Zee. Budva maakt deel uit van de zogenaamde Budva Rivièra. Deze bestaat niet alleen uit Budva zelf, maar ook uit plaatsen als Becici, Rafailovici en Petrovac. Dat deze regio de naam Rivièra heeft gekregen hoeft in het geheel niet te verbazen, in tegendeel. Zomaar even 260 dagen per jaar is het mogelijk om hier te genieten van zon, zee en strand. Ondanks het feit dat stranden hier in overvloed aanwezig zijn mag ook de cultuur van deze plaats niet worden onderschat. De oude stad van Budva is dan ook zeker en vast één van de toeristische hoogtepunten van Montenegro.

De bezienswaardigheden van Budva

Heel wat mensen die er voor kiezen om een vakantie door te brengen in Budva doen dit omwille van de omliggende stranden en badplaatsen. Daar is niets mis mee, maar toch is het belangrijk om ook rekening te houden met de aanwezigheid van de culturele hoogtepunten van deze plaats. Een bezoek aan de oude stad van Budva is dan ook zeker en vast een must.

Budva is in haar totaliteit een zeer bezienswaardige stad. Het mooiste deel van deze stad is echter ongetwijfeld Stari Grad. De oude stad van Budva oogt niet alleen klein en charmant, daarnaast heerst er ook een zeer gezellige setting. Toch was deze plaats in het verleden niet altijd zo aantrekkelijk. Twee aardbevingen die voorkwamen in het jaar 1979 zorgden er namelijk voor dat zo goed als de volledige oude stad in puin werd gelegd. Inmiddels behoort deze donkere bladzijde gelukkig definitief tot het verleden. Het oude deel van de stad werd opgeknapt en is in al haar glorie hersteld. Je treft in het oude gedeelte van Budva overigens niet alleen tal van interessante bezienswaardigheden aan. Ook de vele leuke boetiekjes evenals terrasjes nodigen uit om te ontdekken.

Een hotel in Budva boeken

Er zijn verspreid over Montenegro heel wat verschillende plaatsen terug te vinden die over een uitstekende toeristische infrastructuur beschikken. Budva is zonder twijfel één van deze plaatsen. Je treft hier dan ook de meest uiteenlopende hotels en andere accommodaties aan. Op vlak van hotels zijn de onderstaande opties zeker het overwegen waard:

  • Aparthotel Villa Aria;
  • Fontana Hotel & Gastronomy;
  • Hotel Zeta;
  • Hotel Kadmo;
  • Hotel Majestic;

De bovenstaande hotels zijn uiteraard niet de enige accommodaties waar je een keuze uit kan maken. Veel mensen geven er tijdens hun vakantie dan ook de voorkeur aan om bijvoorbeeld te verblijven in een appartement. Is dat iets wat ook jouw voorkeur wegdraagt? In dat geval kan het de moeite waard zijn om een keuze te maken uit de onderstaande opties:

  • Apartments B&S Lux;
  • Apartment Old Town Skyline;
  • Luxury Budva Center Apartments;
  • Lux Beach Apartment;
  • Apartments Aleksic Old Town;

Ga je met een groepje vrienden of familie op vakantie naar Budva? In dat geval is het ook het overwegen waard om te kiezen voor een verblijf in bijvoorbeeld een vakantievilla. Onder meer de Belgische reisorganisatie TUI maakt het mogelijk om een vakantie naar Budva te ondernemen.

Ontdek ook zeker de omgeving van Budva!

Ondanks het feit dat Budva vaak wordt omschreven als het toeristische hart van Montenegro heeft ook de omgeving nog heel wat moois voor haar bezoekers in petto. Denk bijvoorbeeld maar eens aan prachtige bergen. Onderneem zeker eens een dagtocht naar de omgeving van Budva en laat je verbazen door al het natuurschoon dat hier is terug te vinden! In de buurt van Budva bevindt zich ook de plaats Kotor. Deze oude stad prijkt trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is werkelijk een niet te missen parel van Montenegro.

Een absolute aanrader is het beklimmen van de ruim 1.200 treden die leiden naar het fort. Van hieruit kan je rekenen op een geweldig uitzicht over de gelijknamige Baai van Kotor. Deze baai leent zich bovendien werkelijk uitstekend voor het ondernemen van boottochtjes. Ontdek bijvoorbeeld zeker eens het eilandje ‘Our Lady of the Rocks’. Bovendien is het ook zeker de moeite waard om even kennis te maken met het “Monaco van Montenegro”, namelijk Tivat. In de haven van deze plaats liggen steevast enkele van de meest indrukwekkende jachten die je ooit zal aanschouwen.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ga je er uiteindelijk voor kiezen om een vakantie naar Budva te boeken? In dat geval zal je, je zonder twijfel geen moment vervelen tijdens je vakantie!