Plaatsen

Iedereen die Montenegro bezoekt wil natuurlijk graag ontdekken wat nu precies de mooiste plaatsen in Montenegro zijn. Eigenlijk is het zo dat heel Montenegro een ongelofelijk indrukwekkende bestemming is. Je treft er niet alleen een prachtige natuur aan, maar ook fantastische steden om in te vertoeven. Wil jij er echter honderd procent zeker van kunnen zijn dat je geen enkele van de mooiste plaatsen in Montenegro over het hoofd zal zien? In dat geval is het zeker de moeite waard om stil te blijven staan bij de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

Welke steden in Montenegro bezoeken?

Niet alleen de natuur van Montenegro is overweldigend mooi. Verspreid over het land zijn ook enkele geweldige steden terug te vinden die je niet over het hoofd mag zien. Wij hebben enkele van de leukste en mooiste steden van Montenegro voor je uitgezocht en stellen ze hieronder graag aan je voor.

1.) Budva

De eerste stad die je in Montenegro echt gezien moet hebben is Budva. Het betreft hier een stadje van meer dan 2500 jaar oud welke aan de kust is gelegen. Ondanks het feit dat ook heel wat andere plaatsen kunnen rekenen op heel wat bekendheid en populariteit is Budva toch veruit de belangrijkste. Budva beschikt dan ook over heel wat interessante troeven. Denk hierbij niet alleen aan de adembenemend mooie architectuur, maar ook aan de uitstekende ligging, de fijne zandstranden en natuurlijk ook het bruisende nachtleven. Al deze verschillende zaken samen zorgen er voor dat Budva niet in jouw reisplanning voor Montenegro mag ontbreken.

2.) Kotor

Ook het levendige havenstadje Kotor is een prachtige plaats om te vertoeven. Dit niet in het minst door haar ligging in de gelijknamige Baai van Kotor. Je maakt hier niet alleen kennis met een schilderachtig, historisch centrum, maar ook met een Venetiaanse architectuur evenals tal van bijzondere bouwwerken. De ligging van Kotor zorgt er bovendien voor dat je werkelijk bijzonder mooie en eigenlijk onvergetelijke excursies naar de omgeving kan ondernemen.

3.) Herceg Novi

In vergelijking met de bovenstaande namen klinkt ‘Herceg Novi’ bij het merendeel van de mensen hier wellicht net wat minder bekend in de oren. Dit gezegd zijnde is dit wel degelijk een prachtige plaats om te bezoeken. Sterker nog, velen zijn het er over eens dat dit één van de meest schilderachtige plaatsjes is aan de Adriatische Kust. Herceg Novi is nog “maar” 700 jaar oud, maar de verschillende heersers die er door de jaren heen hebben verbleven hebben er zeker hun sporen nagelaten. Onder meer het barokke Savina klooster is daar een mooi voorbeeld van. Ook het gezellige nachtleven van Herceg Novi is zeker een aanrader om te ontdekken.

Andere leuke plaatsen in Montenegro om te ontdekken

Het spreekt voor zich dat de bovenstaande steden of plaatsen eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg zijn. Verspreid over Montenegro zijn er dan ook nog heel wat andere locaties terug te vinden welke je eigenlijk absoluut niet over het hoofd mag zien. Staat je reisschema dus nog niet helemaal vol? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om ook de onderstaande plaatsen te bezoeken:

  1. Het Durmitor National Park;
  2. Het natuurgebied Biogradska gora;
  3. Lovcen National Park;
  4. Het Skadar Meer;
  5. De steden Ulcinj & Cetinje;
  6. De hoofdstad van Montenegro Podgorica;

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, Montenegro mag dan een klein land zijn, er is meer dan voldoende moois in terug te vinden om te ontdekken!