Natuur

Ongetwijfeld één van de sterkste troeven van Montenegro is de natuur welke je hier aan kan treffen. De natuur van Montenegro is er dan ook één die tot ver buiten de landsgrenzen bekendheid heeft weten te verwerven. Ook UNESCO heeft deze natuurpracht opgemerkt en koos er zelfs voor om er UNESCO Werelderfgoed van te maken. Verspreid doorheen het land kan je kennismaken met prachtige rivierdalen, uitgestrekte bossen en ongelofelijk mooi ogende (berg)meren. Ben jij dus met andere woorden nog op zoek naar een geschikte vakantiebestemming voor een echte natuurvakantie? In dat geval is Montenegro zeker het overwegen waard!

De mooiste kloof ter wereld

Hoe adembenemend mooi en ronduit indrukwekkend de natuur van Montenegro kan zijn wordt meteen duidelijk bij een bezoek aan de zogenaamde ‘Tara Canyon’. Het is dan ook niet voor niets dat deze kloof tot de mooiste ter wereld wordt gerekend. Het gebied kenmerkt zich bovendien ook nog eens door de aanwezigheid van een unieke flora bestaande uit meer dan 1.300 verschillende soorten. Zomaar even 77 van deze soorten zijn overigens uniek voor deze locatie. Een bekend voorbeeld hiervan is de Durmitor Klaver. Merk ook op dat de sparren die zich hier bevinden zomaar even meer dan 500 jaar oud zijn. Ook dit draagt uiteraard alleen maar extra bij aan het unieke, natuurlijke karakter van deze plaats.

De Baai van Kotor, één van de mooiste plaatsen van Montenegro

Ongetwijfeld één van de mooiste locaties van Montenegro is de zogenaamde ‘Baai van Kotor’. Vanaf het zogenaamde Lovcen Nationaal Park loopt een smalle weg al zigzaggend in de richting van de populaire baai. Tijdens het afleggen van deze route kunnen avontuurlijke reizigers onderweg halt houden voor een zipline avontuur. Het zijn echter vooral de adembenemend mooie uitzichtpunten die zich langs deze weg bevinden welke het afleggen van deze route de moeite waard maken.

Een prachtig natuurpark in Montenegro bezoeken

Zou jij graag kennis willen maken met de natuurpracht in een echt natuurpark in Montenegro? In dat geval kan het de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van het Durmitor National Park. Dit natuurpark is gelegen ten westen van Zabljak en mag zich met recht en rede één van de mooiste plaatsen van het land noemen. Je treft hier niet alleen abstract vormgegeven bergpieken aan, maar ook kristalheldere beken evenals prachtige gletsjermeren. Eén ding staat in ieder geval vast, natuurliefhebbers mogen dit prachtige natuurpark in  Montenegro beslist niet over het hoofd zien.

Andere natuurlijke hoogtepunten in Montenegro

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat tijdens een vakantie in Montenegro de natuur intrekken een absolute aanrader is. De bovenstaande plaatsen zijn eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg. In de praktijk zal je dan ook kunnen vaststellen dat de natuur van Montenegro nog heel wat extra moois voor jou in petto heeft. Denk hierbij aan:

  1. Het nationaal park Biogradska Gora;
  2. Het Lovćen National Park;
  3. Vogelparadijs ‘Lake Skadar’;
  4. De Zoutpannen van Montenegro;
  5. Mrtvica Canyon;

Wil je echt alle hoogtepunten ontdekken die de geweldige natuur van Montenegro allemaal voor jou in petto heeft? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daar best wel even zoet mee zal zijn!