Luchthaven

Wil je graag een vlucht boeken naar een luchthaven in Montenegro? Dat is geen enkel probleem meer. Gedurende enkele jaren was het zo dat er slechts een handvol met vluchten naar Montenegro werden aangeboden. Ondertussen is daar echter stevig verandering in gekomen. In het bijzonder de luchtvaartmaatschappij TuiFly vliegt frequent en bovendien ook rechtstreeks naar het prachtige Montenegro. Wel is het zo dat dit op twee verschillende luchthavens kan gebeuren. Welke luchthavens dit precies zijn vertellen we je graag hier op deze pagina!

De luchthaven van Tivat

De eerste luchthaven van Montenegro is Tivat Airport. Deze bevindt zich ten zuiden van Tivat evenals Porto Montenegro. Het vliegveld wordt in het bijzonder tijdens de zomermaanden gebruikt. Deze luchthaven is de uitgelezen optie voor mensen die een vakantie willen doorbrengen in bijvoorbeeld Tivat, Kotor, Perast en Budva. Wat een vlucht boeken naar deze luchthaven van Montenegro extra bijzonder en interessant maakt is de landing die je mee zal maken. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het niet. Niet voor niets staat de landing op Tivat Airport dan ook bekend als één van de mooiste ter wereld. Dit in het bijzonder omdat ze wordt uitgevoerd over de Baai van Kotor welke wordt omringd door indrukwekkende bergen.

Luchthaven van Podgorica

De tweede luchthaven van Montenegro luistert naar de naam ‘Podgorica Airport’ en is terug te vinden net ten zuiden van de hoofdstad. In het jaar 2006 werd een nieuwe terminal in het leven geroepen. Dit zorgt er voor dat deze luchthaven over een zeer modern karakter beschikt. Het vliegveld staat er om bekend over heel wat verbindingen te beschikken met Belgrado Nikola Tesla Airport. Deze vluchten worden uitgevoerd door Montenegro Airlines evenals Air Serbia. Vanuit België is het eveneens mogelijk om met TuiFly (rechtstreeks) naar Podgorica Airport te vliegen.

Een auto huren op een vliegveld in Montenegro

Heel wat mensen die een vakantie doorbrengen op Montenegro kiezen er voor om een auto te huren. Ben jij dit eveneens van plan? In dat geval is je auto huren op het vliegveld van Montenegro waarop je landt altijd een prima keuze. Let wel, het aanbod met autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Podgorica is aanzienlijk uitgebreider dan het aanbod op Tivat Airport. Wil je er zeker van zijn dat je jouw droomauto kan huren voor je vakantie in Montenegro? In dat geval is het altijd aan te raden om je huurauto op voorhand te reserveren.

Een rechtstreekse vlucht naar Montenegro Airport boeken

De meeste mensen willen graag op een echt zorgeloze manier op vakantie kunnen gaan. Daarbij wil men ook graag dat de reistijd zoveel mogelijk binnen de perken kan worden gehouden. Geldt dat ook voor jou? Dan is het boeken van een rechtstreekse vlucht naar één van de luchthavens van Montenegro altijd de beste keuze. Rechtstreeks op Montenegro Airport vliegen vanuit België is onder meer mogelijk met de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines evenals TuiFly. Ook vanuit Nederland vliegt TuiFly rechtstreeks op de Montenegrijnse luchthavens. Rechtstreeks vliegen op een luchthaven in Montenegro zorgt er voor dat je rekening kan houden met een gemiddelde vluchtduur van zo’n 2 uur en 40 minuten.