Herceg Novi

Herceg Novi, gelegen in het noordwesten van Montenegro is de eerste echt grote badplaats waar je kennis mee maakt van zodra je de grens met Kroatië over bent gestoken. Door de jaren heen is er veel veranderd in Herceg Novi. Daar waar deze plaats vroeger erg rustig en gemoedelijk was is de drukte de voorbije jaren toch wel sterk toegenomen. De sterk gestegen interesse in de plaats is niet in het minst het gevolg van haar ligging. Ze is namelijk terug te vinden aan de ingang van de Baai van Kotor. Herceg Novi werd opgericht in het jaar 1382 door Stefan Tvrtko I Kotromanic en is daarmee de jongste stad aan de kust van Montenegro.

De bezienswaardigheden van Herceg Novi

Niet alleen de ligging waar Herceg Novi over beschikt is er één die je nog lang bij zal blijven. Wat namelijk ook te denken van de infrastructuur waarover ze beschikt? In het bijzonder de zogenaamde ‘Stari Grad’ of oude stad van Herceg Novi is een bezoekje waard. Niet alleen kan je hier levendige pleinen in terugvinden, wat ook te denken van fraaie kerken evenals stevig uit de kluiten gewassen forten? Let wel, om deze plaats te bereiken moet je wel even kunnen klimmen. Je dient een behoorlijk aantal traptreden af te leggen, maar je wordt tijdens je klim gelukkig afgeleid door alle kleine, mooie steegjes die er omheen zijn gelegen. Let wel, tijdens de avond kan het in Herceg Novi behoorlijk druk worden. De plaats beschikt dan ook over een vrij gerenommeerd uitgaansleven.

Veel mensen maken op voorhand reeds een planning voor hun verblijf in Montenegro. Ben jij dat ook van plan en wil je alvast graag een lijstje maken met enkele niet te missen bezienswaardigheden? Dan is het zeker een aanrader om rekening te houden met het hieronder terug te vinden overzicht:

  • De Kanli Kula;
  • Het Schiereiland Lustica;
  • De Archangel Michael’s Kerk;
  • Het Savina Klooster;
  • Het Iberostar Herceg Novi;

Wat te doen in Herceg Novi in Montenegro?

Een bezoek brengen aan de oude stad van Herceg Novi is dus absoluut een aanrader. Er is echter meer. Daarnaast loont het namelijk eveneens de moeite om even te gaan relaxen op het strand van deze plaats… of beter gezegd op één van de vele stranden die deze locatie rijk is. Herceg Novi kent dan ook ongelofelijk veel verschillende stranden waar comfortabele strandbedjes op te huur zijn. Bij menig aantal van deze strandtentjes klinkt er reeds vanaf het middaguur harde muziek, dus echt genieten van de rust kan je hier in het hoogseizoen niet doen. Dit gezegd zijnde is het altijd mogelijk om een plekje uit te zoeken waar de muziek minder “aanwezig” is. Zo kan je pas echt urenlang genieten aan de prachtige kust van Montenegro.

Tijdens de zomer zal je kunnen vaststellen dat het zogenaamde ‘Forte Mare’ wordt omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop. Elke avond opnieuw worden er dan twee films getoond. Let wel, alleen de laatste film wordt in het Engels uitgezonden. Wil je graag één van de films in deze openluchtbioscoop kunnen bekijken? Dan is dat mogelijk voor een bescheiden prijskaartje van amper 2 euro. Het prachtige uitzicht waar je hier van kan genieten is in de prijs inbegrepen! Het hoeft bovendien niet gezegd dat dit ook voor verliefde stellen een zeer leuke activiteit is!

Logeren in Herceg Novi

De ligging van Herceg Novi heeft er voor gezorgd dat haar toeristische infrastructuur door de jaren heen sterk is uitgebreid. Net zoals eigenlijk voor overal in Montenegro wel een beetje geldt zal je ook hier kunnen vaststellen dat er vooral heel veel appartementen worden aangeboden. Verblijven in een appartement zorgt er uiteraard in de praktijk wel voor dat je kan rekenen op een uitstekende vrijheid tijdens je vakantie. In ieder geval, wil jij graag logeren in Herceg Novi? Dan is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande accommodaties:

  • De Seaside Baosici appartementen;
  • De P&M Ilic appartementen;
  • Apartments Villa Swissmonte;
  • Het Garni Hotel Bokeska Noc;
  • De Bellissimo appartementen;

Uiteraard zijn er nog heel wat meer mogelijkheden voor handen dan enkel en alleen bovenstaande, maar toch zijn deze accommodaties alvast het ontdekken waard. Ze kunnen dan ook stuk voor stuk rekenen op uitstekende beoordelingen.

Welk weer kan je in Herceg Novi verwachten?

Herceg Novi beschikt over een zeer aangenaam klimaat. Deze zorgt er onder meer voor dat de winters er aangenaam mild zijn. Dit is niet in het minst het gevolg van de invloed van de Middellandse Zee. De temperatuur komt in Herceg Novi dan ook eerder zelden in de buurt van de nul graden. Bijgevolg is de kans op vorst en ook sneeuw hier uitzonderlijk klein. De mooiste dagen zal je in Herceg Novi aantreffen in de maanden mei tot en met september. Ondanks het feit dat ook de maand oktober doorgaans nog erg mooi kan zijn is het zo dat het zwembadwater dan doorgaans een stuk frisser is. Bovendien nemen ook de neerslagkansen sterk toe. De meeste neerslag in deze regio kan je verwachten tussen half oktober en half december.