Nationaal Park Durmitor

Er zijn in Montenegro tal van verschillende nationale parken terug te vinden. Eén van deze nationale parken is het zogenaamde ‘Durmitor Park’. Het betreft hier een nationaal park welke zich kenmerkt door uitgestrekte weiden, prachtige bergtoppen en unieke bergmeren. De schoonheid van het Durmitor NP is door de jaren heen zeker niet onopgemerkt gebleven. UNESCO koos er bijvoorbeeld in het jaar 1982 voor om het nationaal park toe te voegen aan haar UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat veel mensen niet weten is dat je in dit nationaal park ook kennis kan maken met de diepste kloof van heel Europa. Het betreft hier de kloof van de Tara-rivier.

Nationaal Park Durmitor

Wintersporten in het nationaal park Durmitor

In principe wordt het Durmitor NP het hele jaar door bezocht. Dit is onder meer het gevolg van het feit dat er verspreid over het nationaal park meer dan vijftig bergtoppen zijn terug te vinden die hoger zijn dan 2000 meter. De hoogste piek van het gebied luistert naar de naam ‘Bobotov Kuk‘ en beschikt over een hoogte van 2523 meter. Mede door de hoogte waar deze bergpieken over beschikken is het zo dat je in deze omgeving tijdens de winter heerlijk kan wintersporten. Dit gezegd zijnde is het zo dat je ook in de zomermaanden heel wat leuke activiteiten kan ondernemen in het Durmitor park. Denk hierbij niet alleen aan het maken van prachtige wandelingen, maar ook aan raten evenals tal van andere activiteiten. Je hoeft je hier dus zeker geen moment te vervelen, in tegendeel!

Maak kennis met de grootste kloof van Europa 

Een belangrijke reden voor de meeste reizigers die Montenegro bezoeken om het Durmitor NP aan te doen is terug te vinden onder de vorm van de natuurlijke kloof waar de Tara-rivier doorheen stroomt. Deze kloof beschikt over een diepte van zomaar even 1.300 meter. Dit zorgt er voor dat deze kloof amper 200 meter minder diep is in vergelijking met de bekende Grand Canyon in de Verenigde Staten. Over de Tara-rivier is een brug gebouwd. Wanneer je over de brug rijdt mag je geen hoogtevrees hebben, maar het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Bij de brug worden verschillende mogelijkheden aangeboden om te ziplinen evenals te raften.

Raften in Dormitor

Ondanks het feit dat er ongelofelijk veel verschillende activiteiten worden aangeboden in het Dormitor NP moet het toch gezegd dat vooral raften er ongelofelijk populair is. Het is zelfs zo dat je verspreid over het gebied verschillende, speciale rafting kampen kan aantreffen. Bij deze kampen is het mogelijk om te overnachten waardoor je deel kan nemen aan verschillende, meerdaagse tochten. Tijdens de zomer is het water in deze regio doorgaans een stuk rustiger. Dit zorgt er voor dat de minimale leeftijd welke is vereist om deel te kunnen nemen aan de kampen aanzienlijk naar omlaag wordt bijgesteld. Voor mensen die houden van raften mag het in ieder geval duidelijk zijn dat een bezoek aan Dormitor altijd een absolute aanrader is!

Jouw planning voor een bezoek aan het nationaal park Dormitor

Wil jij na het lezen van bovenstaande informatie ook graag een bezoek brengen aan het Dormitor Nationaal Park? In dat geval mag het duidelijk zijn dat je een aantal zaken maar beter niet over het hoofd kan zien. Om welke zaken dit nu precies gaat wordt meteen duidelijk middels het hieronder terug te vinden overzicht. 

  1. De Bobotov Kuk bergtop van 2.523 meter hoog;
  2. De brug over de indrukwekkende Tara-rivier;
  3. Crno Jezero of het ‘Zwarte Meer’;
  4. De Stećci grafmonumenten;

Wil je tijdens je bezoek aan het Dormitor NP ook graag een beetje avontuur beleven? In dat geval worden er meer dan voldoende mogelijkheden aangeboden om even lekker te raften of bijvoorbeeld te ziplinen. Dit niet in het minst in de buurt van de brug die over de Tara-rivier is gebouwd.