Nationaal Park Biogradska Gora

Dat Montenegro een geweldige vakantiebestemming is voor mensen die houden van een prachtige natuur hoeven we wellicht niet meer te benadrukken. Het Nationaal Park Biogradska Gora is daar in ieder geval een mooi voorbeeld van. Dit nationaal park bevat een slordige 1600 hectare en bevat één van de laatste drie regenbossen van Europa. Dit adembenemend mooie park bestaat niet alleen uit bossen en gletsjermeren, daarnaast kan je er ook imposante bergruggen terugvinden. Het merendeel van de bomen die deel uitmaken van dit nationaal park zijn reeds meer dan 500 jaar oud. De hoogste boven beschikken hier overigens over een grootte van zo’n slordige 60 meter.

Nationaal Park Biogradska Gora

Een paradijs voor mountainbikers en hikers

Biogradska Gora kan met recht en rede worden bestempeld als een waar paradijs voor mensen die houden van mountainbiken en hiken. Er zijn verspreid over het nationaal park een groot aantal verschillende routes terug te vinden. Deze routes beschikken over een sterk uiteenlopend karakter. Een relaxte route is bijvoorbeeld degene die om het meer heen loopt. Deze overbrugt een totale afstand van ongeveer 3,5 kilometer. Een andere route brengt vooral heel wat uitdaging met zich mee. Zo bestaat er een route die zich kenmerkt door een klim van zomaar even 35 kilometer. Ben jij ook een fervent mountainbiker of hiker en wil je graag een bepaalde tocht afleggen in dit nationaal park? Dan kan je dat wellicht het beste doen aan het Biogradska Meer.

Een roeiboot of kajak huren in Biogradska Gora

Wil je graag in het Biogradska Gora nationaal park een roeiboot of een kajak huren? In dat geval ben je daarvoor aan het juiste adres in het informatiehuisje welke zich aan het meer bevindt. Hier kan je een kajak huren voor zo’n 3 euro per uur. Het huren van een roeiboot gaat gepaard met een kostenplaatje van zo’n 8 euro per uur. Rond het meer zijn verschillende leuke picknickplaatsen terug te vinden. Bovendien bevindt er zich hier ook een mooie zwemplas.

Hoe het Nationaal Park Biogradska Gora bereiken?

Wil jij ook graag kennis kunnen maken met het nationaal park Biogradska Gora? In dat geval zal je uiteraard eerst de hoofdingang moeten zien te situeren. Deze bevindt zich tussen de plaatsen Kolašin en Mojkovac. Je vindt ze bovendien terug aan de zogenaamde ‘Podgorica-Belgrado’ autosnelweg. Je moet er wel rekening mee te houden dat de toegang voor dit nationaal park betalend is. De kostprijs hiervoor bedraagt op moment van schrijven 3 euro per persoon. Wanneer je deze entree hebt betaald en je graag rond het meer wil vertoeven dien je nog een kleine afstand van ongeveer 4 kilometer af te leggen. Vervolgens kan je van hieruit het nationaal park verkennen of kan je uiteraard één van de verschillende activiteiten beoefenen.

Overnachten aan het Biogradska meer

Er zijn ongelofelijk veel mensen die er tijdens een bezoek aan het Biogradska Gora national park voor kiezen om er te blijven overnachten. Ook hiervoor geldt dat vooral de omgeving van het meer bijzonder populair is. Je kan er voor kiezen om hier op verschillende manieren te overnachten. Zo is het niet alleen mogelijk om gebruik te maken van een tent, maar kan je ook slapen in een caravan of in een camper. Er voor kiezen om een tent te stallen kost je hier ongeveer 3 euro per nacht. Bovendien moet je wel rekening houden met een toeslag van zo’n 1,50 euro per persoon, per nacht. Wil je graag toch nog iets wat meer comfort? In dat geval is het eveneens mogelijk om een bungalow te huren. Voor natuurliefhebbers is dit werkelijk een uitstekende plaats om te overnachten.

Tip! Je eigen picknick voorzien is een goed idee!

Hou er bij het bezoeken van het Biogradska Gora national park rekening mee dat er aan het meer slechts één restaurant is terug te vinden. Omwille van deze reden wordt het aan bezoekers dan ook altijd aangeraden om indien mogelijk hun eigen picknick mee te nemen. Hoe dan ook is een leuke picknick beleven aan het rand van het meer in dit nationaal park geen straf…