Bobotov Kuk

Bobotov Kuk is een berg welke zich bevindt in het noorden van Montenegro. De berg beschikt over een maximale hoogte van 2523 meter waardoor ze meteen ook de hoogste top vormt van het Durmitor gebied. Gedurende lange tijd werd deze top overigens ook meteen aanzien als de hoogste van heel Montenegro, maar ondertussen is daar verandering in gekomen. Drie toppen die zich op de grens met Albanië bevinden lijken in de praktijk dan ook nog groter te zijn. Vanaf de Bobotov Kuk kan je genieten van een geweldig mooi uitzicht op de omgeving. Zo kan je van hieruit perfect de Kopaonik, Lovćen, Tara en Maglić aanschouwen.

Bobotov Kuk Montenegro

Een bezoek brengen aan het gebied van de Bobotov Kuk

Bobotov Kuk maakt deel uit van het zogenaamde Durmitor Nationaal Park. De omgeving van deze berg staat dan ook bekend als een absolute must voor natuurliefhebbers. Het park kenmerkt zich dan ook door een haast ongekende biodiversiteit. Onder meer de bijzonder zeldzame, Europese zwarte den is een goed voorbeeld van het unieke aspect waar de lokale flora over beschikt. Dit gezegd zijnde is het zo dat er zich in het Durmitor-massief ook zo’n slordige 1.600 verschillende vaatplanten bevinden. Heel wat van deze planten zijn bijzonder zeldzaam en komen enkel en alleen hier voor. Tijdens een bezoek aan de omgeving van de Bobotov Kuk hoef je overigens ook niet te schrikken van enkele wilde dieren die hier rondlopen. Zo kan je onder meer kennismaken met de bruine beer, de grijze wolf evenals de Europese wilde kat.

De Bobotov Kuk beklimmen

Elk jaar opnieuw zijn er heel wat mensen die naar Bobotov Kuk komen afgereisd om de berg te beklimmen. Het beklimmen van deze imposante berg is mogelijk in ongeveer tien uur tijd. Er werd een gemarkeerde route aangelegd waarvan de startplaats is terug te vinden in Zabljak. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit een zeer zware en complexe route is. Bijgevolg wordt ze dan ook in de praktijk alleen maar aangeraden aan bergwandelaars die reeds over de nodige ervaring evenals fysieke ingesteldheid beschikken.

Andere activiteiten in de omgeving van de Bobotov Kuk

Zoals bovenstaande informatie reeds duidelijk heeft gemaakt is het zo dat het beklimmen van de Bobotov Kuk niet voor iedereen is weggelegd. Betekent dit dat je verder geen actieve vakantie kan beleven in de buurt van deze imposante berg? Uiteraard niet. Er zijn in de omgeving nog meer dan voldoende, andere activiteiten te beoefenen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een kajak het nationaal park te ontdekken of kan je er voor kiezen om deel te nemen aan een raftingtour. Eén ding staat in ieder geval vast, je moet zeker even de tijd nemen om je te verwonderen over de geweldige natuur welke hier aan jouw voeten is terug te vinden.

Wanneer een bezoek brengen aan de Bobotov Kuk?

In principe kan je er op eender welk moment in het jaar voor kiezen om de Bobotov Kuk te bezoeken. Je moet er wel rekening mee houden dat er hier tijdens de wintermaanden behoorlijk wat sneeuw kan liggen. Het is dan ook niet voor niets dat de regio waar Bobotov Kuk deel van uitmaakt er om bekend staat geweldige wintersportmogelijkheden aan te bieden aan haar bezoekers.