Baai van Kotor

Montenegro is in haar totaliteit een geweldige vakantiebestemming. Verspreid over het land zijn dan ook heel wat prachtige locaties terug te vinden. De mooiste van allemaal is evenwel zonder twijfel de Baai van Kotor. Deze baai bevindt zich in het zuidwesten van het land en vormt meteen ook de grootste trekpleister. Dat is niet zonder reden. Zowel de baai op zich als de vele pittoreske plaatsjes die hier zijn terug te vinden zijn werkelijk een streling voor het oog. Wil jij ook graag meer te weten komen over de Baai van Kotor evenals de talrijke bezienswaardigheden die er zijn terug te vinden? Dan ben je op deze pagina zeker aan het juiste adres!

Baai van Kotor

Bezienswaardigheden in de Baai van Kotor

Zoals reeds aangegeven in de inleiding van deze pagina zijn er verspreid over de Baai van Kotor heel wat leuke, uitnodigende plaatsen en dorpjes terug te vinden. Wanneer je vanuit Kroatië naar Montenegro naar afreist kom je bijvoorbeeld eerst Herceg Novi tegen. Deze badplaats bevindt zich in het noordwesten van het land en is razend populair. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat ze is gelegen aan de ingang van de Baai van Kotor. Wil je graag tijdens jouw vakantie in Montenegro vooral kunnen genieten van zon, zee en strand? In dat geval is Herceg Novi voor jou ongetwijfeld een voor de hand liggende keuze!

Natuurlijk moet je bij een bezoek aan de Baai van Kotor ook zeker een bezoekje brengen aan de gelijknamige plaats Kotor. Je treft hier een middeleeuws doolhof aan bestaande uit musea, cafés en pleinen. Bovendien zijn er hier verschillende, statige, Venetiaanse paleizen terug te vinden. Kotor is een oude havenstad welke is terug te vinden in een diepe inham van de Adriatische Zee. Dit is ongetwijfeld één van de interessantste en bovendien ook bezienswaardige plaatsen in de Baai van Kotor.

Kotor

Tivat

Voor de meeste mensen die een vakantie plannen naar de Baai van Kotor vormt Tivat de eerste kennismaking met deze regio. Dat hoeft op zich niet te verbazen. Het is namelijk zo dat Tivat net als Podgorica over haar eigen, internationale luchthaven beschikt. Daarnaast staat deze plaats eveneens bekend omwille van de indrukwekkende jachthaven die er terug te vinden is. Het betreft hier de zogenaamde ‘Porto Montenegro’. Tivat mag zich de jongste stad noemen aan de Baai van Kotor. Ze telt op vandaag naar verwachting ongeveer 14.000 inwoners.

haven tivat

Het Nationaal Park Lovćen

Eveneens een zeer interessante locatie om te bezoeken in de Baai van Kotor is ongetwijfeld het Nationaal Park Lovćen. Dit nationaal park beschikt over een oppervlakte van zo’n slordige 62,20 vierkante kilometer en sterkt zich helemaal uit tot aan de Adriatische Zee. De grootste trekpleister welke is terug te vinden op deze locatie is ongetwijfeld het zogenaamde mausoleum van Njegoš. Deze bevindt zich helemaal bovenop de berg welke deel uitmaakt van dit nationaal park.

mausoleum van Njegoš

De Baai van Kotor ontdekken met een tour of excursie

Je kan de Baai van Kotor op tal van verschillende manieren ontdekken. In eerste instantie is het natuurlijk mogelijk om dit gewoon op eigen houtje te doen. Toch blijkt uit de praktijk dat heel wat mensen er de voorkeur aan geven om een begeleide tour of excursie te boeken. Heeft dit ook jouw voorkeur? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden, zoals:

  1. Een Kotor: Onze Vrouwe van de Rotsen, Mamula en Blauwe Grot excursie;
  2. Kotor: hop-on hop-off sightseeing bus en wandeltocht;
  3. Een Kotor: boottocht oude stad van Perast en Gospa od Škrpjela;

Door gebruik te maken van één van deze excursies kan je de Baai van Kotor pas echt in al haar schoonheid ontdekken. Bovendien is het op deze manier eveneens mogelijk om te genieten van de expertise van bijvoorbeeld een ervaren gids. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het kan zeker een aanrader zijn om één van de georganiseerde tours naar de Baai van Kotor te boeken!