Bezienswaardigheden

Je hoeft je tijdens een vakantie in Montenegro werkelijk geen moment te vervelen. Bovendien valt het meteen op hoe ongelofelijk veelzijdig een vakantie in Montenegro wel niet is. Zonliefhebbers kunnen heerlijk vertoeven aan het zwembad van hun prachtige hotel terwijl cultuurliefhebbers heel wat prachtige bezienswaardigheden kunnen ontdekken. Behoor jij vooral tot deze laatste groep? Zou je dan ook graag willen ontdekken welke bezienswaardigheden in Montenegro je allemaal kan ontdekken? Dat is perfect mogelijk hier op deze pagina!

Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van Montenegro

Montenegro mag dan een geweldig land zijn voor het beleven van een zonvakantie, dat is zeker niet alles. Ook mensen die er van houden om tijdens hun vakantie een gezellige dosis cultuur op te snuiven komen hier ongetwijfeld aan hun trekken. De bezienswaardigheden van Montenegro beschikken in de praktijk over een sterk wisselend karakter. Wat betekent dit concreet? Dat je in Montenegro zowel natuurlijke bezienswaardigheden kan ontdekken als bijvoorbeeld Middeleeuwse bouwwerken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Montenegro die je zeker niet over het hoofd mag zien stellen we op deze pagina alvast graag aan je voor.

Bezienswaardigheden in Kotor

In eerste instantie is er uiteraard de gezellige havenstad ‘Kotor’. Deze is gelegen aan de gelijknamige baai en is eigenlijk een oude vestingstad. Het spreekt dan ook voor zich dat je verspreid over deze plaats heel wat prachtige, monumentale bezienswaardigheden kan ontdekken. Het is ook niet voor niets dat het Middeleeuwse centrum inmiddels bekend staat als UNESCO Werelderfgoed. Niet alleen zal je tijdens een bezoek aan deze stad enkele prachtige kerken kunnen ontdekken, wat bovendien ook te denken van de oude stadsmuren en de statige haven van de plaats? Daarnaast is ook de Kathedraal van St. Tryphon absoluut een bouwwerk welke je niet over het hoofd mag zien, in tegendeel.

Bezienswaardigheden kotor

Bezienswaardigheden in Budva

Niet alleen Kotor, maar ook Budva is natuurlijk een uitermate populaire plaats in Montenegro. In eerste instantie mag Budva dan wel vooral bekend staan als een bruisende badplaats, ze heeft ook alles in huis om het hart van de cultuurliefhebber sneller te doen slaan. Vergeet tijdens een verblijf of bezoek aan Budva zeker niet om even het oude centrum te verkennen. Sta bovendien ook extra stil bij het zogenaamde Podmaine Monastery. Ook de prachtige stranden Mogren Beach & Jaz Beach zijn een ware aanrader om even op te vertoeven.

Budva bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Podgorica

Wanneer je op vakantie gaat naar een bepaald land is de kans bijzonder groot dat je in eerste instantie kennis maakt met de hoofdstad. Het feit dat Montenegro niet over één, maar wel over meerdere internationale luchthavens beschikt zorgt er voor dat dit eigenlijk voor deze bestemming niet opgaat. Dit betekent echter niet dat de Montenegrijnse hoofdstad niets moois te bieden heeft, in tegendeel. Enkele niet te missen bezienswaardigheden die zijn terug te vinden in of rond Podgorica zijn dan ook:

Ben jij dus iemand die graag kennis wil maken met alle absolute hoogtepunten die er verspreid over Montenegro zijn terug te vinden? In dat geval kan en mag je ook een bezoek aan de hoofdstad van het land absoluut niet over het hoofd zien, in tegendeel.

Ostrog klooster vlakbij podgorica

Andere bezienswaardigheden van Montenegro

Het spreekt voor zich dat lang niet alleen maar de bovenstaande plaatsen in Montenegro de moeite waard zijn om te ontdekken. Tijdens het ondernemen van een vakantie naar Montenegro zal je bijvoorbeeld mogelijks eveneens kennis willen maken met het eiland Mamula. Op het eilandje is een fort terug te vinden welke afstamt uit de negentiende eeuw. Het is algemeen bekend dat er zich in dit fort gruwelijke taferelen hebben afgespeeld. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog werd ze dan ook gebruikt als concentratiekamp. Het eiland van Mamula is terug te vinden aan de ingang van de Baai van Kotor en is gelegen tussen de schiereilanden Prevlaka en Luštuca.

Mamula

Wat zijn de absolute hoogtepunten van Montenegro?

Het is natuurlijk best mogelijk dat je slechts gedurende een beperkte tijd in Montenegro bent. De beperkte vluchtduur vanuit België en Nederland zorgt er zelfs voor dat mensen soms gewoon een weekendje Montenegro overwegen. In dat geval heb je natuurlijk veel minder tijd beschikbaar om het land en al haar schoonheid volledig te ontdekken. Dat hoeft echter niet noodzakelijkerwijs een probleem te zijn. Wij hebben alvast alle culturele hoogtepunten voor je uitgezocht en zetten de vijf beste hieronder op een rijtje:

  1. De gezellige, oude havenstad Kotor;
  2. Dumitor samen met de Tara kloof;
  3. Cetinje aan de voet van de imposante Lovćen berg;
  4. Het Nationaal Park Biogradska Gora;
  5. De bruisende stad met Middeleeuwse stadskern Budva;

Het spreekt voor zich dat er buiten bovenstaande bezienswaardigheden nog heel wat ander moois te aanschouwen valt in Montenegro. Dit gezegd zijnde heb je met deze plaatsen echt alvast een stukje van de schoonheid van dit prachtige land mogen aanschouwen.